Afspraak om 20u in ons clublokaal in het kasteel van Beisbroek, Zeeweg 96, Brugge. Voor leden en deelnemers aan de uitstap naar Gevaerts-Noord op 23 september. Info via Contact  op www.nfbo.be

 

  •  

Gezamenlijke foto-excursie naar het natuurgebied Gevaerts-Noord.

Gevaerts-Noord is een natuurgebied langs de oevers van het kanaal Gent - Brugge, in de vallei van de Zuidleie. Die oevers zijn de favoriete broedplaats voor ijsvogels en oeverzwaluwen. In de zonnige open plekken gonst het van de vlinders en insecten. Van juni tot november wandel je tussen de grazende Galloway-runderen. Via klaphekkens kun je het hele jaar door het natuurreservaat vrij in en uit. 

We verzamelen om 8u00 langsheen Gevaerts-Noord te Beernem, gemakkelijk te bereiken vanaf de afrit Beernem op de E40.

Ledenvergadering

 

Afspraak om 20u00 in ons clublokaal in het kasteel van Beisbroek, Zeeweg 96, Brugge. Voor leden en deelnemers aan de excursie van zondag 21 oktober. Info via contact op www.nfbo.be

 

 

Natuurfotografie in Beisbroek.

 

We staan van ’s morgens paraat om ieder wie die geïnteresseerd is in natuurfotografie bij te staan en te helpen bij het maken van mooie opnames. Deze activiteit kadert in de Week van het Bos en gaat in samenwerking met het natuurcentrum Beisbroek van de stad Brugge.

 

Afspraak vanaf 8u00 aan de ingang van het kasteel Beisbroek, Zeeweg te Brugge.

Inschrijven verplicht via “Contact” op www.nfbo.be

 

Ledenvergadering

 

Afspraak om 20u in ons clublokaal in het kasteel van Beisbroek, Zeeweg 96, Brugge. Voor leden en deelnemers aan de uitstap naar het provinciedomein d’Aertrycke op 25 november.

Info via “Contact” op www.nfbo.be

 

 

Foto-excursie in het provinciedomein d’Aertrycke

 

Dit unieke domein imponeert met een uniek kasteelpark, vijver, weides en bossen. Ideaal om even in rond te kuieren langs de geleide wandelpaden. In het midden van het domein bevindt zich het sprookjesachtig Kasteel d'Aertrycke dat uitnodigt om vele foto’s te nemen.

 

We spreken af om 8.00u op de parking Zeeweg Zuid 42 te Torhout

Inschrijven verplicht via “Contact” op www.nfbo.be

 

Ledenvergadering

 

Afspraak om 20u in ons clublokaal in het kasteel van Beisbroek, Zeeweg 96, Brugge. Voor leden en deelnemers aan de uitstap naar de Assebroekse Meersen van 16 december.

 

 

 

Foto-excursie naar de Assebroekse Meersen

 

Dit gebied ten zuiden van Ver-Assebroek is een geheel van laaggelegen vochtige weiden en hooilanden omringd door knotwilgen en populieren. Misschien vriest het dat het kraakt en kunnen we in de opkomende zon prachtige landschapsfoto’s nemen.

 

We spreken af om 8.00u langsheen de Kerkdreef te Assebroek

Inschrijven verplicht via “Contact” op www.nfbo.be

 

 

 

Nieuwjaarskoffie in Groenwaecke, Uitkerkse polder om 14u30.

Waarna wandeling: op zoek naar de velduilen!