Wij, dat zijn de Natuur.Fotografen van het Brugse Ommeland. Fotografen met 2 gezamenlijke passies! Natuur én Fotografie! In de eerste plaats een enthousiaste groep fotografen die op een respectvolle manier de natuur in al haar facetten zo mooi mogelijk in beeld probeert te brengen.
Even de voorgeschiedenis: in 2009 hadden Michel Gilté, Mark Van Daele en Roland Vlaeminck, 3 natuurfotografen uit het Brugse, de wens om iets te doen met hun hobby. Het plan was om er samen met andere fotografen op uit te trekken, nieuwe gebieden te ontdekken en vooral door feedback te krijgen en te geven op elkaars foto's hun fotografie op een hoger niveau te brengen. Met de steun van Natuurpunt werd een bijzondere werkgroep opgericht: de Natuur.Fotografen Brugse Ommeland!
Ondertussen is de groep gegroeid en heeft een nieuw bestuursteam de fakkel overgenomen.

Onze opzet blijft dezelfde: door het organiseren van excursies gepassioneerde natuurfotografen samenbrengen, nieuwe gebieden ontdekken of gekende gebieden vanuit een andere invalshoek bekijken met respect voor de omgeving, kennis (zowel over natuur als over fotografie) delen, opbouwende feedback geven op elkaars fotowerk en bovenal een groep vormen waar in een ontspannen sfeer zowel door de beginnende als door de ervaren fotograaf creatief rond fotografie gewerkt kan worden!
We proberen ook het grote publiek warm te maken voor natuurfotografie met onze tentoonstellingen (Gerechtsgebouw Brugge, bezoekerscentrum Beisbroek, bezoekerscentrum Groenwaecke, bezoekerscentrum De Hoge Dijken, ... )

Aangezien wij een bijzondere werkgroep van Natuurpunt zijn, is lidmaatschap van Natuurpunt vereist om aan de excursies deel te nemen. Voor meer info mail via het contactformulier.

Bestuur:

Marc Nollet, voorzitter
Roland Botterman, vice-voorzitter
Roland Vlaeminck, secretaris/schatbewaarder
Kaat Van Parys, webmaster