Tradities zijn er om in eer te houden! Zo ook onze eerste excursie van het nieuwe jaar. We gaan terug kijken naar de velduilen en de ‘vriezeganzen’ in de Uitkerkse Polder. We verzamelen om 14u30 aan Groenwaecke , het bezoekerscentrum, Kuiperscheeweg 20 te Blankenberge. Enkel voor leden.

Ledenvergadering.
 
Afspraak om 20u in ons clublokaal in het kasteel van Beisbroek, Zeeweg 96, Brugge. Voor leden en deelnemers aan de uitstap naar Nieuwvliet van 24 februari.
 

 

Foto-excursie naar Nieuwvliet (Nl)

Uitstap naar Zeeland en bezoek er de Zwarte Polder in Nieuwvliet. We rekenen op wat vrieskou met een fijn laagje sneeuw zodat we schitterende landschapsfoto’s kunnen maken met als onderwerp de zee, het strand, de duinen. We verzamelen om 7u30 op de “kluif” thv de kruising van de Oostendese Steenweg en de expressweg N31 waar we ons verdelen over de auto’s; we doen immers aan carpooling!

Inschrijven voor niet-leden verplicht via “Contact” op www.nfbo.be

 

Ledenvergadering.
 
Afspraak om 20u in ons clublokaal in het kasteel van Beisbroek, Zeeweg 96, Brugge. Voor leden en deelnemers aan de uitstap naar de Zwinbosjes van 24 maart.
 

 

 

Foto-excursie naar de Zwinbosjes van Knokke

Aanpalend aan het Zwin in Knokke liggen de Zwinbosjes: een waardevol gebied van 222 ha. Het vormt de overgang tussen zee, strand en polder. Hier kunnen natuurfotografen zeker hun hartje ophalen. Breng maar een extra kaartje mee! Afspraak om 8u00 aan het kruispunt Bronlaan/Graaf Leon Lippensdreef te Knokke. Inschrijven voor niet-leden verplicht via “Contact”

Ledenvergadering

Afspraak om 20u00 in ons clublokaal op de eerste verdieping van het kasteel Beisbroek, Zeeweg 96 te Brugge. Parking achter het kasteel. Voor de leden en deelnemers aan de uitstap naar de Opaalkust op 28 april.

Uitstap naar de Opaalkust. Deze kuststrook gelegen in de voormalige regio Nord-Pas-de-Calais is bij ons goed bekend. Zowel Cap Blanc-Nez als Cap Griz-Nez worden aangedaan. De stranden, de hoog boven de zee uitstijgende krijtrotsen, de kleurrijke velden, het zijn alle onderwerpen die we samen zullen fotograferen.

We verzamelen om 7u30 op de parking van Loppem waar we ons verdelen over de wagens. We carpoolen!

 

Ledenvergadering

Afspraak om 20u00 in ons clublokaal op de eerste verdieping van het kasteel Beisbroek, Zeeweg 96 te Brugge. Parking achter het kasteel. Voor de leden en deelnemers aan de uitstap naar de Achterhaven van Zeebrugge op 19 mei

 

Foto-excursie naar de Achterhaven van Zeebrugge

Voor het eerst trekken we naar dit "tijdelijke" natuurgebied dat later zal ingepalmd worden door de uitbreiding van de haven. We gaan dit vastleggen aan de hand van veel foto's/ Breng maar gerust een extra kaartje mee!

Afspraak om 7u30 op de randparking aan de L. Coiseaukaai (rechtover de politie) te Brugge. We carpoolen vandaar samen naar de haven. Einde: vrij.

 

Ledenvergadering

Afspraak om 20u00 in ons clublokaal op de eerste verdieping van het kasteel Beisbroek, Zeeweg 96 te Brugge. Parking achter het kasteel. Voor de leden en deelnemers aan de uitstap naar de Heemtuin van Ryckevelde van 16 juni.

 

Foto-excursie naar de educatieve heemtuin van Ryckevelde. We zullen er niet alleen de vele bloemen, planten, struiken, ... fotograferen, we zullen er ook veel opsteken dankzij het mooi aangelegde wandelpad dat voorzien is van vele informatieborden.

We verzamelen om 8u00 op de parking van Ryckevelde, oude Dosweg 4 te Sijsele.